magazinul meu pe Crafty.ro

Prieteni

Votati-ma

miercuri, 18 ianuarie 2012

Tutorial Peyote

Într-o zi aşa de friguroasă nu mă simt în formă pentru niciun lucru. Nu-mi vine să mă mişc din scaunul confortabil şi călduros de la calculator. Dată fiind situaţia, astazi o sa ocup mai mult de un tutorial destul de complicat, dar de efect.
Tutorialul se referă la metoda de mărgelit Peyote. Cu ajutorul acestei tehnici voi face cerceluşi.
Pentru început aveţi nevoie de un ac pentru mărgelit cu aţa pentru cusut pielea, margele de nisip de 2 mm (seed beads) şi multă răbdare.
Următorul pas este să introduceţi pe ac 3 mărgele albe si sa faceţi un nod pentru a le uni într-un triunghi. Acul trebuie introdus în următoarea mărgeluţă albă. Pe fir se introduc două margele albe iar acul în următoarea margeluţă din trunghiul deja format.


Repetăm aceeaşi operaţiune până când terminăm primul tur (introduceţi de 3 ori câte 2 margele albe).  O să vă daţi seama cand aţi terminat turul atunci când trebuie sa introduceţi acul prin două margele albe (poza numarul doi de mai jos). Începem turul doi introducând doua mărgele albe prin următoarea mărgea alba din triunghi (poza numarul 3 de mai jos).

Veţi vedea că se formează un spaţiu în modelul nostru, care va fi umplut cu o margea roşie, introducând prin următoarea mărgică albă din triunghi. Începe sa se formeze trei raze din mărgele albe suprapuse două câte două. Continuăm sa introducem mărgelele în model conform imaginilor de mai jos (acestea vor vorbi in locul meu).
 
   







Modelul meu este format din 3 raze a câte 8 rânduri de mărgele albe grupate câte două. În interiorul razelor albe sunt randuri de mărgele roşii perpendiculare  pe cele albe.  După cum vedeţi în imaginea 3 de mai jos firul este scos printr-o mărgea albă.


Ca să incheiem modelul trebuie sa mai introducem un tur doar de mărgele roşii. Aşadar introducem acul prin următoarea mărgeluţă albă din rază fără mai introduce vre-o mărgea albă. Când am terminat ultimul tur de margele roşii, introducem firul de aţă prin model până ajungem in centru. Facem un nod şi tăiem aţa.


Pentru a utiliza modelul ca un cercel, introducem prin model o za rotundă si o tortiţă de cercel si inchidem zaua.





Vă doresc să vă bucuraţi de acest tutorial şi să aveţi răbdare pentru realizarea a cât mai multe modele peyote.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu